Ana içeriğe atla

BUNCA SORUYLA NE YAPACAĞIZ?


Bunca zaman ve kaynak varken, huzurlu yaşamak mümkün mü? 

Zaman yönetimi hiç bu kadar kıymetli olmuş muydu? 

Mesela veriye ulaşmak artık saniyelere indirilmişken. At sırtında alınan günlerce yolculuk bir kaç saate düşürülmüşken, hala boş zamanımızın olmamasını bahane edebilir miyiz?


Örneğin işinize servisle gidip gelirken her gün 1 saatinizi nasıl değerlendiriyorsunuz? Peki zaman illa değerlendirilmesi gereken bir şey mi? Bunca veri akışı içerisinde kimyamızı sağlıklı tutabilmek mümkün mü? Dopamin detoksu bunlardan doğmadı mı? Hiçlik içinde ya da minimum veri akışı ile ne kadar zaman geçirebiliriz?

Dijital okur-yazarlık kapsamında herkes veriye nasıl ulaşılacağı ve internetin nasıl daha etkili kullanılacağı konusunda içerik üretiyor. Peki kendimizi bunlardan nasıl koruyacağız. Bu kısa hayatımızda bu kadar farklı alanda bu kadar farklı bilgiye ihtiyacımız var mı? Bizim hobilerimiz neler? Bilgi akışını nasıl filtreleyebiliriz? Bu veri akışı içerisinde içimizden gelen sesi duyabiliyor muyuz? En son kendi kendimize ne zaman konuştuk. Dışarının beğendiğini, içinizdeki çocuk beğendi mi? Peki o çocuk hala yaşıyor mu? Koca yetişkinler olarak, içimizdeki çocuğa ebeveynlik yapabiliyor muyuz?

Standart'ın korunması adına bir döngünün içerisinde bulunduğumuzun farkında mıyız? Mavi yaka- beyaz yaka diye gruplandırıldığımız iş yerinde zaman nasıl değerlendirilir? En son gün doğumunu ne zaman izledik? Ayaklarımız prangalı, kollarımız kelepçeli, fatura, kira, alışveriş tek derdimiz olmuş. Peki bunca dert arasında, o karşı dağda dikili bir ağacın olmamasını kim dert edinecek?

Bu döngüler içerisinde nasıl anı biriktireceğiz? Tatil yılda iki hafta 5 yıldızlı otel mi? Adını bilmediğimiz kıraathanelerde, çay içmek tatil olmaz mı? Tatil hizmet almak mı demek? Ormanda kendi başının çaresine bakarak 3 gün geçirmek tatil değil midir? Çocuğunla kumsalda koşmak, birlikte gülmek tatil midir? Peki tatil nedir? Rutini kırmak mıdır? 

Korkarak ne kadar yaşayacağız mesela. Trafikte yere çöp atan adama kızabilecek miyiz? Devlet dairesinde hakkımızı arayabilecek miyiz? Patrona arkadaşlarımız için kafa tutabilecek miyiz? Bana bugün dokunmayan yılan 1000 yıl içerisinde tekrar geri gelmeyecek mi? 

Mutlu muyuz? Anda mutlu olabiliyor muyuz? Yoksa mutluluk durumu nasıl değerlendirdiğimiz mi? Bugün yolda kalmak seni sinirden ağlatırken, 5 sene sonra bunu hatırlayıp, gülümseyip, mutlu olur musun? Peki o zaman mutluluk tam olarak nedir? Nadasa bırakılmış anılar mıdır?

Felsefi düşüncelere dalıyor muyuz? Başımızı gök yüzüne çevirip orada neler olduğunu merak ediyor muyuz? Peki oralardan görünen soluk mavi noktanın içerisindeki tarih kaçımızı hatırlayacak? Hayal kurup, derinlere iniyor muyuz? Derinlerde bir yerlerde biz de var mıyız? Var olmalı mıyız?

Hayatta dengeyi nasıl sağlayacağız? Denge nedir? Denge gerekli midir? Dengemizi kaybedersek deli mi oluruz?

Endüstri devrinde organik olan yapaya yenilmede mi? Yazının icadından beri binlerce yıldır öğrendiklerimiz bir çip olmadı mı? Organik zekamız yapay kullar mı yoksa efendiler mi yaratıyor? Sen robot olsan, sana yardım eder miydin?

Her tarafımızın cevaplarla dolu olduğu bir yerde, gerçekten soru sorabilir miyiz? Sorularımızın kalitesini değerlendirebilir miyiz? Kaliteli sorunun ne olduğunu biliyor muyuz? Kalitenin ne olduğunu biliyor muyuz? 

Kafamdaki bunca soru ile ne yapacağım? 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

C# Görüntü işleme

İlk Olarak Burayı Okumalısınız Öncelikle görüntü işleme üzerine olan kodları birebir hepsini ben yazmadım bunun için google da “c# color tracking” diye bir arama gerçekleştirdim ve referans olarak http://www.uguryalcin.de/c/372 adresini belirledim. Konuya geçecek olursak, ilk önce birkaç kütüphane dosyasına ihtiyacınız olacak. örnek projede kütüphaneler mevcut bunlar kendinizi daha da ileri götürmek için. aforge kütüphanesini indirmek isteyebilirsiniz. Ekran görüntüsü. Ben aslına bakarsanız kod anlatma konusunda pek iyi değilim. Örnek projeyi indirin. Kodları silin aralarına bir şeyler eklemeye çalışın ve öğrenin. Şimdi yeni bir soru ile daha karşılaşıyoruz. Aynı anda birkaç görüntü almak istersek ne yapmalıyız. Aslında onunda cevabı basit ama biraz da sizin araştırma yapıp kendi blogunuzda yayınlamanız için onu size bırakıyorum. Yayınlamış olduğunuz yazıyı yorumlardan paylaşırsanız çok mutlu olurum. Sağlıcakla kalın :) using System; using System.Collections.G

C# pixel, görüntü işleme

İlk olarak Görüntü İşleme ile ilgili olan yazıyı okumanızı tavsiye edilir. http://yzgrafik.ege.edu.tr/~tekrei/dosyalar/sunum/gi.pdf bu dökümanın 25.sayfasındaki formülü kullanarak siyah beyaz bir resim yapalım dedim. Ekran görüntüsü aşağıdaki gibi oldu. Kaynak kodda şu şekilde ya da c# Pixel İşleme using System; using System.Collections.Generic; using System.ComponentModel; using System.Data; using System.Drawing; using System.Linq; using System.Text; using System.Windows.Forms; namespace pixelIsleme { public partial class Form1 : Form { public Form1() { InitializeComponent(); } Bitmap PixelTara( Bitmap Goruntu) { Bitmap yeniGoruntu = new Bitmap (Goruntu.Width, Goruntu.Height); //Bitmap sınıfımızı oluşturduk. for ( int i = 0; i < Goruntu.Width; i++) //resmi yatay olarak taramak için { for ( int j

C# İle Ping Atma

Evet arkadaşlar uzun zamandan beri blog’ta bir şeyler paylaşma sıkıntısı yaşıyorum. Bende en iyisi eski çalışmalarımı bir bir dökeyim dedim. Öncelikle size birazdan anlatacağım programın yapım hikayesini anlatayım. Bildiğiniz üzere bir zamana kadar Türk Telekom tek internet sağlayıcısıydı sonra d-smile çıktı, daha sonrada biri.net kendisini gösterdi… Biz internete bağlandığımız zaman bunların üçü de vardı aslında ama bulunduğumuz yer itibari ile –okuduğumuz yer küçük bir kasaba 7300 nüfuslu- Türk Telekom’u seçtik, tabi bir ara keşke bağlatmasaydık da dedik ama artık her şey için çok geçti. İnternetimiz bir geliyor, bir gidiyor sonra hiç gelmiyordu. Uzun telefon görüşmeleri ve biraz tehditten sonra zar zor bir teknik servis gönderebildiler. Tamam hiçbir değişiklik olmamıştı ama en azından bulunduğumuz yerde ki bayii müdürü gibi hata sizden kaynaklanıyor dememişti. Hatlarda parazit mi varmış ne gene düzelmedi fakat gel zaman git zaman internetin kesilmeden bağlı kalma süresi 5-6 saatlere