Dünya Kadınlar Günü

Merhaba, Dünya Kadınlar günün son saatlerinde bir şeyler yazma gereksinimi duydum. Dünya Kadınlar günü tarihçesine buradan ulaşabilirsiniz.


Ben herkesin bildiği şeyleri tekrar dile getirmek istiyorum. Kadınların, her toplum tarafından ezildiği ya da en azından bazı haklardan mahsur bırakıldığını biliyoruz. Bence bu olaya sebep olan olaylar zinciri bundan çok çok çok eskilere dayanıyor.. Evrimsel süreçte erkeklerin fiziksel olarak daha güçlü olmalarıyla başladı ayrımcılık... Beyin adlı organ içerisindeki kimyasallar ile oluşan, kıskançlık, ego, korku ve benzeri duyguların orantısızlığı ile eğitim haklarına kadar her şeylerine müdahil olduk. Şimdilerde kadınları aşağı görenlerde bence henüz zekasal olarak evrimsel süreçlerini tamamlayamalarından.. 3. dünya ülkelerinde kadınların özgürlüklerinin iyice sınırlandırılmasının sebebinin de tamamen din olduğu kanısındayım, özellikle de islam... Burada gerçek islam bu değil tarzında tartışmalara girmek istemiyorum fakat islamiyet'te halifelik kavramı hiçbir zaman oturmadığı için ve şuan da bir halife olmadığı için, islamiyet adına her kafadan bir ses çıkıyor ki, fetva vermeye dair hiçbir yetkileri yok.. Fetva vermesine izin verilen bu adamların da örümcek beyinli olmaları ile birlikte, karabatak gibi sürekli karanlığa giden bir döngü içerisinde bıraktılar toplumları... Kendi adıma birilerine iyi ya da kötü insan demenin doğru olmadığını düşünüyorum. İyi eğitim almış ya da alamamış olarak değerlendirmek lazım... Elektronik cihazların, kitapların, dergilerin, daha doğrusu yabancı kaynaklı içeriklerin yakıldığı bir yerde eğitimi nasıl savunabiliriz ki... Burada idolojilerden bahsediyoruz.. Kadınlarımızı kendisi ile eşit görmeyenlerin idolojilerini değiştiremediğimiz sürece bu sorunu asla çözemeyeceğiz.. Anneleri yetiştirmeyi bıraktığımızdan beri bir adım ilerleyemiyoruz toplum olarak... Mustafa Kemal Atatürk, bazı kesimler tarafından gereksiz görülen, şapka ve kıyafet devrimi ile harf devrimini yaparak, arap kültürü ile aramıza öyle bir set çekti ki, türk olduğumuzu farkettik.. Şimdilerde yine, bu devrimlerin öyle ya da böyle geriye döndürmek için yine ellerinden geleni yapıyorlar... Özellikle Türk Kadınları Mustafa Kemal ATATÜRK'e çok şey borçlular...



Konunun dışına çıkıyor gibi hissettim kendimi :) Dostlar, facebook ve çevrenizdeki Atatürk düşmanlarına lütfen iyi bakınız... Müslüman olduklarını iddaa edeceklerdir, lüften Hayatlarında hiç kur-an'ı okumuşlar mı sorun? Osmanlı torunu olduğunu iddaa edeceklerdir. Lütfen 36 adet osmanlı padişahından hangilerini tanıyormuş sorun.. Büyük olasılık 4-5 padişahta takılacaktır. En son hangi kitabı okuduklarını sorun ya da bu soru biraz ağır gelebilir :) Lütfen onlara en son hangi konu hakkında kendilerini geliştirmek için çaba harcadıklarını sorun... Hayata kaç farklı pencereden bakabildiklerini sorun... Ya da boşverin soruları... Onlarıda boşverin... siz yeni nesile odaklanın, sorgulamanın ne olduğunu, neden sorusunun birden fazla cevabı olabileceğini, vicdanın ne olduğunu kendilerinin bulmaları gerektiğini, öğrenmenin asla bitmeyeceğini, yerdeki çiçek ile uçan kuş ile aynı dünyada yaşayacaklarını öğretin.. O zaman kadınlar günün kutlanma amacını belki değiştirebiliriz.

Tüm Kadınların Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun...

Yorumlar

Popüler Yayınlar