Mutlu Olmak




Sizce mutluluk nedir ya da mutlu olmak nedir? Bu soruyu daha önce kendinize hiç sormuş muydunuz? Ben sordum ve inanın uzun bir süre cevap veremedim kendime :) Bence mutluluk sadece bir eşikten ibaret.. Mutluluk Eşiği diye bir şey var ve biz bu eşiği o veya bu sebeplerden hep yüksek tutma çabası içerisinde oluyoruz. Halbuki mutlu çocuklara baktığımızda bu eşiğin ne kadar aşağılarda olduğunu görebiliriz.

Günümüzde aileler, çocukların mutluluk eşiğine çok müdahele ediyorlar ve çocuklarının mutsuz olmaları için ellerinden geleni yapıyorlar ki en son iphone 6 ile mutlu ettikleri çocukları iphone 6s'in çıkmasıyla tarifi mümkün olmayan bir mutsuzluk içerisinde.. Mutluluğun para ile değil, anılarla alakalı olduğunu öğretebilecek miyiz çocuklarımıza... Mutluluğun anahtarı bence az şeye sahip olmak, hemde çok az şeye sahip olmak... Yoksa köydeki çocukların bir balon ile mutluluğunu gözlerinden okuyabilirken, kolejli çocukların ellerindeki onca imkanlara rağmen mutsuz olmalarını nasıl açıklyabiliriz ki... Az şeyimiz olmalı, en azından beklentilerimiz çok az olmalı, karşılıklız bir şeyler yapmayı öğrenmemiz lazım.

Mutlu olmak için milyonlarca sebebimiz var. Güzel bir yemek hazırlamak gibi, bir çocuğu güldürmek gibi, eşinizi öpmek, yardım kuruluşlarına bağış yapmak vb. lütfen mutsuz olmak için kendinize sebepler sunmayın. Ortalama 80 yıllık ömrümüz göz açıp kapayıncaya kadar geçecek.

Hayat mutsuz olmak için çok kısa...

Yorumlar

Popüler Yayınlar