Ana içeriğe atla

Blog Yazımında Yapılan Hatalar

Merhaba, konu başlığını bu şekilde girmemin elbette bir sebebi var. Bugüne kadar ama fark ederek ama fark etmeyerek yapmış olduğum hataları listeleyeceğim ki, daha sonraları bunları tekrarlamayayım. Aranızda blog yazma gibi düşüncesi olan kişiler umarım bu içerikten yararlanırlar. Maddeler halinde ilerleyeceğim.

1) Hangi konu üzerinde yazıyor olursanız olun, mutlaka yazım kurallarına dikkat etmek gerekiyor. 

2) Kendinize ait bir diliniz olsun.

3) İyi olduğunuz konular hakkında yazdığınızda başka kişilere de yardımcı olabileceğiniz için, iyi bildiğiniz konular hakkında bir şeyler yazmaya çalışın.

4) İçerikleriniz içerisinde yeterli miktarda resim kullanın ki, okuyucunun farklı algılarını da çalıştırın.

5) İçerikleriniz içerisinde daha önce bahsetmiş olduğunuz konulara linkler verin.

6) İçerik üretimi ile ilgili mutlaka hedef belirlemek gerekiyor. Haftada iki ya da üç içerik gireceğim dediğinizde buna mutlaka uymak gerekiyor ve bir konu havuzu ile içerik havuzu oluşturmak bu bağlamda çok önemli, gerekli zamanlarda içeriklerinizi havuzdan yayımlayabilmelisiniz.

7) Kendinizi yeterli gördüğünüzde dmoz vb yerlere üye olmaya çalışın.

8) Seo'nun ne olduğunu ve ne anlama geldiğini öğrenin. İçeriklerinizi seo uyumlu yazmaya gayret edin.(Etiketleriniz ve başlığınız konu içeriği ile alakalı olsun)

9) Kaliteli okuyuculara hitap etmeye çalışın. Kaliteli okuyucular sizin reklamınızı sizden daha iyi yapacaklardır. Kaliteli okuyucular için kaliteli içerikler üretin.

10) Ulaşım hedeflerinizi belirleyin ve sosyal medya içerisinde yer alın. Gerekli görürseniz reklam vermekten kaçınmayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

C# Görüntü işleme

İlk Olarak Burayı Okumalısınız Öncelikle görüntü işleme üzerine olan kodları birebir hepsini ben yazmadım bunun için google da “c# color tracking” diye bir arama gerçekleştirdim ve referans olarak http://www.uguryalcin.de/c/372 adresini belirledim. Konuya geçecek olursak, ilk önce birkaç kütüphane dosyasına ihtiyacınız olacak. örnek projede kütüphaneler mevcut bunlar kendinizi daha da ileri götürmek için. aforge kütüphanesini indirmek isteyebilirsiniz. Ekran görüntüsü. Ben aslına bakarsanız kod anlatma konusunda pek iyi değilim. Örnek projeyi indirin. Kodları silin aralarına bir şeyler eklemeye çalışın ve öğrenin. Şimdi yeni bir soru ile daha karşılaşıyoruz. Aynı anda birkaç görüntü almak istersek ne yapmalıyız. Aslında onunda cevabı basit ama biraz da sizin araştırma yapıp kendi blogunuzda yayınlamanız için onu size bırakıyorum. Yayınlamış olduğunuz yazıyı yorumlardan paylaşırsanız çok mutlu olurum. Sağlıcakla kalın :) using System; using System.Collections.G

C# pixel, görüntü işleme

İlk olarak Görüntü İşleme ile ilgili olan yazıyı okumanızı tavsiye edilir. http://yzgrafik.ege.edu.tr/~tekrei/dosyalar/sunum/gi.pdf bu dökümanın 25.sayfasındaki formülü kullanarak siyah beyaz bir resim yapalım dedim. Ekran görüntüsü aşağıdaki gibi oldu. Kaynak kodda şu şekilde ya da c# Pixel İşleme using System; using System.Collections.Generic; using System.ComponentModel; using System.Data; using System.Drawing; using System.Linq; using System.Text; using System.Windows.Forms; namespace pixelIsleme { public partial class Form1 : Form { public Form1() { InitializeComponent(); } Bitmap PixelTara( Bitmap Goruntu) { Bitmap yeniGoruntu = new Bitmap (Goruntu.Width, Goruntu.Height); //Bitmap sınıfımızı oluşturduk. for ( int i = 0; i < Goruntu.Width; i++) //resmi yatay olarak taramak için { for ( int j