Blog Yazımında Yapılan Hatalar

Merhaba, konu başlığını bu şekilde girmemin elbette bir sebebi var. Bugüne kadar ama fark ederek ama fark etmeyerek yapmış olduğum hataları listeleyeceğim ki, daha sonraları bunları tekrarlamayayım. Aranızda blog yazma gibi düşüncesi olan kişiler umarım bu içerikten yararlanırlar. Maddeler halinde ilerleyeceğim.

1) Hangi konu üzerinde yazıyor olursanız olun, mutlaka yazım kurallarına dikkat etmek gerekiyor. 

2) Kendinize ait bir diliniz olsun.

3) İyi olduğunuz konular hakkında yazdığınızda başka kişilere de yardımcı olabileceğiniz için, iyi bildiğiniz konular hakkında bir şeyler yazmaya çalışın.

4) İçerikleriniz içerisinde yeterli miktarda resim kullanın ki, okuyucunun farklı algılarını da çalıştırın.

5) İçerikleriniz içerisinde daha önce bahsetmiş olduğunuz konulara linkler verin.

6) İçerik üretimi ile ilgili mutlaka hedef belirlemek gerekiyor. Haftada iki ya da üç içerik gireceğim dediğinizde buna mutlaka uymak gerekiyor ve bir konu havuzu ile içerik havuzu oluşturmak bu bağlamda çok önemli, gerekli zamanlarda içeriklerinizi havuzdan yayımlayabilmelisiniz.

7) Kendinizi yeterli gördüğünüzde dmoz vb yerlere üye olmaya çalışın.

8) Seo'nun ne olduğunu ve ne anlama geldiğini öğrenin. İçeriklerinizi seo uyumlu yazmaya gayret edin.(Etiketleriniz ve başlığınız konu içeriği ile alakalı olsun)

9) Kaliteli okuyuculara hitap etmeye çalışın. Kaliteli okuyucular sizin reklamınızı sizden daha iyi yapacaklardır. Kaliteli okuyucular için kaliteli içerikler üretin.

10) Ulaşım hedeflerinizi belirleyin ve sosyal medya içerisinde yer alın. Gerekli görürseniz reklam vermekten kaçınmayın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar